Mi is az a Vinyl padló ?

Olyan padlót szeretnék, ami strapabíró, bírja a folyamatos takarítást, ha kiömlik rá valami nem kell attól tartanom, hogy felpúposodik, nem recseg, nem ropog, kellemes a lépésérzete és akár padlófűtésre is rakható?
 
Manapság sokszor kapjuk meg ezeket a paramétereket vásárlóktól, amire jelenleg két padló típust szoktunk ajánlani! Azt, hogy éppen mikor és melyiket, az az általunk feltett első és legfontosabb kérdés után dől el. Mire fogják ezt burkolni, mi lesz a fogadó felület?
 
Ha a válasz az aljzatkiegyenlített felület, abban az esetben ajánlhatjuk a vinyl padlót! Rendben, de mi az a vinyl padló? 
A vinyl padlók vagy ahogy másik nevén ismert LVT (Luxury Vinyl Tile ) egy, a régi linóleumoktól sokkal keményebb, esztétikailag és minőségileg egy sokkal kiemelkedőbb és jóval környezetbarátabb anyag.
Lerakhatóság szempontjából vinyl esetében megkülönböztetünk  ragasztós illetve klikkes változatot.
 
Vásárlóink legtöbbször a klikkes verziót választják, bár a ragasztós változatnak is megvannak az előnyei. Mik is ezek az előnyök?
Tökéletes szívárgás és víz elleni védelem, vagyis ha 100%-ig biztosra akarunk menni, hogy a padló alá ne tudjon víz férkőzni úgy a biztos választás a ragasztós vinyl lesz. Sőt tagolt tereket megszakítás nélkül is egybe burkolhatunk velük. Ha emellett döntünk mindenképp szükségünk lesz egy szennyeződésektől mentes tökéletesen egyenletes és sík aljzatra!
 
Klikkes változatát a laminált padlókhoz hasonlóan egymásba klikkelve úsztatva fektethetjük. Ennél a verziónál, ha van egy tökéletes aljzatunk, tulajdonképpen párazáró fólia fektetését követően már burkolhatunk is. Elvétve még találkozhatunk a piacon olyan vinyl padlóval, amihez külön alátét szükséges lehet de a gyártók többnyire ezeket a Rigid Vinyleket alátéttel látják el.
Mi a helyzet a padlófűtéssel? 
Padlófűtésre mindegyik alkalmas, alkalmazásuk előtt mindenképp kövesse a gyártói előírásokat!
 
De mi a helyzet akkor, ha én mondjuk meglévő burkolatra szeretnék vinyl padlót fektetni, mindenféle bontás nélkül? Erre is van megoldás! Erről bővebben következő blogunkban olvashattok.
Vissza